Mitől zseni, a zseni?
2014. április 01. írta: dexmuhely

Mitől zseni, a zseni?

Hát attól, hogy jól osztja be az idejét. Infografikák géniuszokról, akik tudták, mit csináljanak a tengernyi idejükkel. Van, aki alig aludt, más órákig sétálgatott a kertjében, a harmadik vaksága miatt rengeteg időt volt kénytelen diktálásra fecsérelni. És te, mivel pazarolod az idődet?

Ludwig van Beethoven, német zeneszerző (külön felhívánk a figyelmet a napi egy pohár sörre lefekvés előtt):

Thomas Mann, német író. Reggeli után írt egy kicsit (3 óra), utána hawaii, dizsi.

Sigmund Freud, osztrák neurológus. Igazi munkamániás.

Immanuel Kant, német filozófus. Egy négyórás ebéd mindig belefért.

John Milton, angol költő, politikus. Négykor kelt, délben már semmi dolga nem volt.

Honoré de Balzac, francia író. Csak annyit mondanánk: 50 csésze kávé, alig hét óra alatt.

Pjotr Iljics Csajkovszkij, orosz zeneszerző: négy óra munka, a többi pihenés. Az eredmény: 11 opera, és 8 szimfónia, halhatatlanság.

Bejamin Franklin, amerikai "mindenamiteltudszképzelni". Mivel folyamatosan monitorozta magát, egyszerre volt feltatáló, író, diplomata, politikus, és természettudós. Napi nyolc óra melóval.

A képeket a Daily Mail-ről lőttük.

A bejegyzés trackback címe:

https://dexszakkoli.blog.hu/api/trackback/id/tr395889151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PuZsu61 2014.05.02. 12:05:52

Szvsz az igazi zseni az, aki élvezni tudja a földi létezése minden pillanatát, látja a szépet, teszi a jót, mert csak a jelen az egyetlen és igazi valóság! Ráadásul éppen annyit ér az élete, ahány pillanatát őrzi az emberi emlékezet a létezésének! :*
süti beállítások módosítása